דף הבית » Adventurer-3 Pro V2
ADVENTURER 3 PRO V2
חווית הדפסה ישירות מהקופסה
קיבלתם את הפלאשפורג' החדשה שלכם? מזל טוב!
אתם כרגע חלק ממשפחת התלת מימד האיכותית ביותר בישראל.
כאן תוכלו למצוא את כל המידע הדרוש לכם על מנת להוציא את המיטב מהמדפסת שלכם החל מרגע יציאתה מהקופסה. פתרון בעיות, טיפים וליווי בתפעול השוטף.
רגע לפני שאתם מתחילים לרוץ לבד, ועל מנת לוודא שהמדפסת שלכם מכויילת כראוי ומוכנה לעבודה (נושא החשוב ביותר), נבצע הדפסת ניסיון שהוגדרה אצלנו (קובץ קוד שנערך כבר ב-FLASHPRINT ע"י הצוות שלנו) . כנסו לספריה המשותפת, העתיקו את הקובץ "TEST FILE 3DNY" ל-USB והכניסו למדפסת. טענו חומר מסוג PLA או PLA+ במדפסת ולאחר מכן הדפיסו את הקובץ ע"י לחיצה על BUILD>USB>TEST FILE 3DNY. (ניתן להשתמש ב WIFI במקום USB). התוצאה המתקבלת צריכה להיות בעלת טיב פני שטח נקי, קשיחה ומונחת על RAFT (רפסודה המתנתקת לאחר מכן). ובעצם להראות כך:
קיבלתם תוצאה לא טובה?
גללו מטה ובצעו את שלב הכיול שנית ובדקו שלא נוצר קשר או סיבוך בחוט ההדפסה.
במידה ועדיין התוצאה לא טובה שלחו לנו פנייה למייל Support3D@yazamco.co.il או לוואטצפ התמיכה 052-7919404 וצרפו מספר הסידורי של המדפסת ופרטי התקלה מלווה בסרטון או תמונות
מדפסת ADV3\PRO יכולה לקבל גליל קטן בלבד של 0.5 ק"ג. על מנת שתוכלו להדפיס עם גליל גדול של 1 ק"ג יש להדפיס מתאם. אפשר לראות בהדפסה זו גם הדפסת ניסיון ראשונית.
אחרי שעברתם את שלב 1-3 אתם כבר יודעים להדפיס, הורידו את הקובץ והדפיסו אותו.
זהו! אתם מוכנים!
נשמח לקבל שיתוף של ההדפסות שלכם בעמוד הפייסבוק שלנו או ישירות למייל 🙂
מאגר מודלים מוכנים להורדה
יש להוריד את המודל הרצוי באחד מהפורמטים הבאים: stl / 3mf / obj / stp / step
ולהעלות את הקובץ בתוכנת הסלייסר Flashprint (תוכנת המדפסת שלכם)
מאגר תוכנות עיצוב מודלים
תוכנות להכנת קבצי תלת מימד - מידול תלת מימדי לצורך הדפסה.
TINCKERCAD
ידידותית ופשוטה, ניתן ללמידה מיידית. מומלץ למתחילים וילדים. חינמית ומופעלת על הדפדפן ללא התקנה
TURBOSQUID
תוכנת עיצוב מקצועית פופולרית. ניתן לעצב דרך המחשב\הנייד. כוללת גרסה חינמית ומופעלת על הדפדפן ללא התקנה
BLENDER
תוכנת עיצוב "פיסולית" המאפשרת לעצב דמויות וגופים שאינם עם מבנה גיאומטרי. עיצוב ביד חופשית
טיפים של מנצחים
השכבה הראשונה היא החשובה ביותר. ברגע שהיא יציבה היא תהווה בסיס יציב לשאר המודל שמועמס עליה.
על השכבה הראשונה להדבק למשטח ההדפסה מצד אחד, אך לא להיות צמודה מדי מצד שני. ועל כן הדבר החשוב ביותר הוא לכייל את המדפסת בכל שטח ההדפסה (בחלק מהמדפסות זה אוטומאטי, ובחלקן יש לכייל ידני במספר נקודות). ראו מצב כיול תקין.
חומרי הגלם השונים מצריכים הגדרות שונות ותנאים שונים. במידה ואין לכם ניסיון עם החומרים השונים, התחילו עם חומר גלם PLA בלבד (כל PLA שהוא), ורק לאחר שתתמקצעו תעברו לחומר הגלם הבא והישארו איתו עד שתתמקצעו בו. מעבר תכוף בין חומרים שונים ללא ניסיון הוא מתכון לכשלים ואכזבות וגם לסתימות שעלולות להוביל להוצאות. בכל מעבר לחומר גלם מסוג החדש לכם, התייעצו עם המוכר על תפעולו טרם אתם מנסים לבד. קיימים הבדלי תפעול בין המותגים והסוגים השונים.
במיוחד אם אתם בתחילת דרככם, ולא בטוחים אם המדפסת מכויילת כראוי מומלץ להשתמש בRAFT. מטרת הראפט היא להזרים כמות גדולה מאוד של חומר בשכבה הראשונה ולהבטיח הדבקתה למשטח גם אם המדפסת לא מכויילת באופן מדויק. את הראפט ניתן להסיר לאחר ההדפסה בקלות והוא מבטיח 100% הצלחה. מקרה נוסף בו כדאי להשתמש ב RAFT גם אם המדפסת שלכם מכויילת, במידה אתם מדפיסים כמות גדולה של מודלים באותה ההדפסה (לדוגמה 10 יחידות של חלק מסויים), הראפט יאחד את כולם עם בסיס נתיק ויבטיח שאף שאחד מהחלקים לא ישתחרר ויכשיל את כל השאר.
גם אם המדפסת שלכם הכי מדהימה, החומר גלם שלכם הכי איכותי, ואתם מהנדסים עם תואר שני, ברגע שנניח את המודל באורנטציה שאינה נכונה סביר להניח שנחווה כשלים. דוגמה קיצונית – פירמידה לא ניתן להדפיס הפוכה, שכן כל העומס יהיה על נקודה אחת והיא תתנתק, אבל כן נניח אותה על השטח הרחב שלה שישמש כשכבה ראשונה יציבה ועמידה. במהלך המסע שלכם תיתקלו במודלים שניתן להדפיס אותם באורנטציות שונות, אתרו את האורנטציה בה השכבה הראשונה הגיונית כדי להחזיק את שאר המבנה, וגם אחרי שעשיתם זאת וודאו שהמודל עם טיב פני שטח ישר לחלוטין בשכבה זו ומוצמד לחלוטין.
אחת התופעות הנפוצות ביותר הוא קשר או סיבוך בסליל הפילמנט שלכם שגורם לחומר להפסיק לזרום, להדפסה שלכם להכשל, לדיזה שלכם להסתם, ולכם להיות מתוסכלים ולכעוס על ספק הפילמנטים שלכם שהביא לכם "סליל עם קשרים", מה שלא יכול לקרות מעולם (ראו איך מיוצר פילמנט במפעל ותבינו למה). יש לכם קשר? זה באשמתכם בלבד. קשר נוצר כתוצאה משחרור קצה החוט לחופשי, מספיקה דקה אחת שהחלטתם להניח את הפילמנט על השולחן כשהקצה שלו רפוי, ולרוב תיווצר הצטלבות שלא נראית לעין באותו הרגע, רק לאחר שעה או שעתיים של הדפסה הסליל יתהדק והמדפסת לא תוכל להמשיך להזרים אותו. מה הפתרון? הרגל חדש ופשוט! לעולם לא משחררים את קצה החוט! הקצה שלו יכול להיות באחד משני המצבים הבאים: 1.בתוך המדפסת 2.במקרה שהוא לא בהדפסה, הקצה חייב להיות בחור הפינתי של הספול שמטרתו העיקרית היא לשמור עליו שלא יתפתל. זה אחד מהטיפים הפשוטים ביותר לביצוע והיעילים ביותר, הקפידו על כך ותכסחו לעצמכם הרבה זמן ותסכול.
יש פילמנטים שסופגים יותר לחות וכאלה שפחות, אבל בסוף כולם סופגים. כידוע, פילמנט עם לחות יקשה על ההדפסה ויגרום לכל מיני תופעות: חוסר הדבקה, איכות לא טובה, סתימות, חוט קריספי שביר ועוד..
לא משנה מה סיפרו לכם, ולא משנה איזה חומר ברשותכם, עשו לעצמכם טובה ויישמו את הפתרון הזול והפשוט הזה וכך תשמרו על הפילמנט שלכם שנים רבות (בהתחייבות). כל עוד הוא במצב אחסון ולא בהדפסה, אחסנו אותו בתוך שקית עם פס סגירה הרמטי ובתוכה צרפו שקיק סיליקה ג'ל (סופג לחות) שלרוב מגיעה עם הפילמט. רצוי מאוד לקנות מותג פילמנטים המספק יחד עם הגליל שקית נוספת לאחסון חוזר.
הטיפים שלכם
יש לכם טיפ נוסף שאתם חושבים שכדאי שכולם ידעו עליו? שלחו לנו את הטיפ שלכם ואנחנו נוסיף אותו למאגר
פעולות תחזוקה ותפעול
פעולות תחזוקה ותפעול
חומר גלם
לדיזה 0.25
לדיזה 0.4
לדיזה 0.6
לדיזה 0.8
לדיזה 1